Română

Seria de viață creștină

Lucrarea pe care Duhul Sfânt o face pentru a ne ghida spre adevăr

Isus a cerut Tatălui să ne trimită un alt Ajutor. Isus l-a numit pe Ajutor Duhul Adevărului și Duhul Sfânt. Isus a spus că, dacă va pleca, Duhul Adevărului ar putea veni și acest lucru ar fi mai bine pentru noi decât dacă Isus ar rămâne. Scriptura nu consemnează pe Isus cerând Tatălui să ne ofere orice alt ajutor comparabil cu Duhul Adevărului. Acest lucru implică faptul că Isus a sesizat că cea mai mare nevoie a noastră era pentru un ghid către Adevăr.

Rugăciune Eficientă

Când ucenicii i-au cerut lui Isus să-i învețe cum să se roage, el i-a îndrumat să se roage ca voia Tatălui să se facă pe pământ. Când privim prin Scriptură, descoperim că rugăciunile noastre sunt o modalitate importantă pe care Dumnezeu o folosește pentru a face voia Lui să se facă pe pământ. Rugăciunea Eficientă include materiale cu privire la natura credinței, cum ne creștem credința și cum o aplicăm în rugăciune. De asemenea, include materiale privind aplicarea puterii Cuvântului lui Dumnezeu în rugăciune și ce se întâmplă când ne rugăm.

Încetat din păcat: Să trăiești pentru a face voia lui Dumnezeu

În prima sa scrisoare Petru declară că Isus a purtat păcatele noastre în trupul său, astfel încât să putem înceta de la păcat și să trăim pentru neprihănirea. El a urmat că, spunând că unii oameni au încetat de la păcat.

El însuși a purtat păcatele noastre în trupul Său pe copac, ca să încetăm să păcătuim și să trăim pentru neprihănirea. (1 Petru 2:24)

De vreme ce Hristos a suferit în trup, înarmați-vă cu același mod de a gândi, pentru că cine a suferit în trup a încetat din păcat, astfel încât să trăiască restul timpului în trup, nu mai mult pentru patimile omului, ci pentru voința a lui Dumnezeu. (1 Petru 4: 1-2)

Petru spune că au existat oameni care au încetat de la păcat. Mai mult, el povestește cum au devenit oameni care au încetat de păcat: au suferit în carne. El ne oferă, de asemenea, o privire asupra modului în care trăiau astfel de oameni: nu mai sunt controlați de dorințe corupte, ci de voia lui Dumnezeu.

Război spiritual: semănat

Ne luptăm împotriva forţelor spirituale ale răului. Aceasta include toată lumea: bărbat, femeie și copil. Acest lucru nu este doar credincioși. Acesta include oameni care nu sunt credincioși și nu devin credincioși.

Suntem într-un mare dezavantaj ducând un război spiritual împotriva unui duşman spiritual. De obicei ne aliniem viețile prin ceea ce percepem prin simțurile noastre fizice. Simţurile noastre fizice sunt inutile într-un război spiritual.

Isus, Cuvântul lui Dumnezeu și Duhul Adevărului ne dezvăluie războiul spiritual. Ei ne spun cum luptă inamicul împotriva noastră și cum să-l rezistăm și să-l depășim. Învățătura lor este esențială pentru a ne ajuta să câștigăm războiul spiritual și să mergem pe calea care duce la viață.

Facem parte din acest război. Război spiritual: semănat va examina detaliile învățăturii lui Dumnezeu asupra aspectului semănatului războiului spiritual. Aceste detalii ne vor ajuta să ne aliniem viața cu semănarea de către Dumnezeu a Cuvântului Său în inimile noastre. Ei ne vor ajuta, de asemenea, să ne aliniem viețile rezistând semănării de către Satana a sămânței sale în inimile noastre și atacurilor sale împotriva Cuvântului Dumnezeu în inimile noastre.

Adevărul despre viața eternă

Problema vieții veșnice – unde și cum ne vom petrece eternitatea – este cea mai importantă problemă cu care ne vom confrunta în viață. Diferența dintre consecințele pentru noi, dacă primim viața veșnică sau dacă nu o primim, este cât se poate de extremă. Mai mult, va trebui să trăim cu consecințele pentru totdeauna.

Încercă-te să intri prin ușa îngustă. Pentru mulți, vă spun, vor căuta să intre și nu vor putea. (Luca 13:24)

Isus ne spune că intrarea în viața veșnică este dificilă: mulți vor căuta să intre și nu vor putea. Costul eșecului de a intra în viața veșnică este atât de mare încât am fi dincolo de prostie să nu căutăm adevărul despre viața veșnică cu o diligență proporțională. Adevărul despre viața eternă este scris pentru a ajuta în această căutare.

Du-te așa cum ar trebui să mergi du

Dumnezeu spune că dacă vom antrena un copil în drumul pe care ar trebui să meargă, chiar și atunci când sunt vechi ei nu se vor abate de la ea.

Tren un copil în modul în care el ar trebui să meargă; chiar și atunci când este bătrân el nu se va abate de la ea. (Proverbe 22:6)

Mulți dintre noi cu copii au căutat binecuvântarea acelei promisiuni și au crescut copiii în modul în care am crezut că ar trebui să meargă. O mare parte din timp, care a fost facem lucrurile am crezut că a lucrat bine pentru noi şi pentru a evita face lucrurile am crezut că a cauzat probleme pentru noi sau cei din jurul nostru. Și unii dintre copiii noștri au crescut și au rămas pe calea pe care i-am învățat să o urmeze: au făcut lucrurile pe care le credeam bune și au evitat lucrurile pe care le credeam rele.

Câți dintre noi, totuși, s-au gândit să-L caute pe Dumnezeu și să-i învețe pe copiii noștri să meargă așa cum spune El că ar trebui să meargă? Să se supună zilnic lui Dumnezeu și să-L roage să le arate ce să facă și cum să o facă, ce să fie, și cum să devină și să fie ea; pentru a ghida, direcționa și ordona pașii lor?

Du-te așa cum ar trui să mergi du este scris pentru părinții care doresc să instruiască copiii lor în modul în care Dumnezeu spune că ar trebui să meargă. Este scris pentru cei care îi sfătuiesc pe alții pe calea pe care ar trebui să o urmeze. În cele din urmă, este scris pentru oricine care caută să meargă modul în care ar trebui să meargă și să fie modul de persoană ar trebui să fie.


Seria Profeției Creștine

Pergamentul și Călăreții din Cartea Apocalipsei

Dumnezeu ia dat lui Isus o revelație pentru a arăta slujitorilor săi lucruri care trebuie să se întâmple. În revelație vedem un sul, scris la interior și la exterior, sigilat cu șapte sigilii. Pe măsură ce fiecare dintre primele patru sigilii sunt deschise, vedem un călăreț.

Ce este pergamentul? Cine sau ce sunt călăreții? Cum vom discerne ce sunt sau cine sunt? Cum vom ști că am discernat corect?

Mulți alții au încercat să identifice pergamentul și călăreții. Această carte nu va încerca să respingă fiecare identificare pe care au făcut-o și nici nu va discuta despre toate identificările posibile. Abordarea constă în a demonstra că dovezile se potrivesc cu un singur pergamentul și un singur set de călăreți. Dacă această abordare are succes, atunci va exclude în mod eficient toate celelalte defilări și călăreți. Această carte nu va încerca să discute arcul primului călăreț și culoarea verde a celui de-al patrulea călăreț, deoarece există prea puține informații disponibile pentru a le discerne.

Pergamentul va fi identificată mai întâi folosind probele referitoare la pergamentul . Apoi, fiecare călăreț va fi identificat folosind dovezile referitoare la fiecare călăreț. La întrebarea cu privire la discernere corect se va răspunde arătând cum călăreții se potrivesc împreună, călăreții se potrivesc cu pergamentul, pergamentul și călăreții se potrivesc cu cartea Apocalipsei și ne arată lucrurile cari au să se întîmple.